Joomla TemplatesWeb HostingFree Money

Cree pokazuje 170 lm/W LED retro lampu u laboratoriji

Cree-retro
Koncept LED retro lampa, razvijena od strane kompanije Cree postiže efikasnost 170 lm/W i kompanija će koristiti tu tehnologiju u svojoj familiji, SSL svjetiljki pod imenom CS3.
Cree u ovom trenutku, ne ulazi u tržište lampi, ali će usmeriti razvojni rad u LED, optike, kontrolera i toplinsko upravljanje u svojim solid-state osvetljenjima (SSL) proizvodima.

 

 


 

Led sijalice osvetljavaju slike u Nacionalnoj Galeriji Londona

LED sijalice osvjetljavaju slike u Nacionalnoj Galeriji u Londonu.

Led_rasveta_za_muzejeGalerija tvrdi da će biti prva institucija u svetu koja će koristiti LED svetla kombinujući ih sa dnevnim svetlom, sistemom koji automatski prilagođava roletne na prozirnom krovu a prema jačini i uglu sunčevog svetla.Nova LED rasveta će se automatski i polako uskladjivati sa prirodnim svetlom prema potrebi.To je moguće jer jačina LED svetla se može menjati bez promene temperature boje što je velika prednost u odnosu klasičnu rasvetu.U poslednje tri godine, u Nacionalnoj galeriji su istraživani načini kako poboljšati kvalitet, jednostavnost kontrole i efikasnost svojih sistema za rasvetu slika.Tokom ovog perioda, LED svetla su se opravdala kao održiva opcija i kao opšti izvor svetlosti, i za specijalističke aplikacije za osvetljavanje umetnička dela u muzejima i galerijama. Ova inicijativa za zamenu sve rasvete u galerijama sa LED svetlom će smanjiti potrošnju energije za rasvetu za 85%. Galerija veruje da je životni vek LED dioda 25 puta veći od sadašnjeg volfram svetla, što dovodi i do značajnog smanjenja troškova održavanja.Dalja korist od novog sistema rasvete je da ne sadrži bilo kakvo štetno UV zračenje.

 

Prvi svetski autoput koji je osvetljen LED diodama

Prvi svetski autoput koji je osvetljen LED diodamaVozači na jednom od najprometnijih autoputeva (A44) u Holandiji su sada u mogućnosti da koriste LED-rasvetu. Potparol Philips-a, je opisao dogadjaj kao "prvi svetski autoput koji je osvetljen LED diodama".

Postavljeno je na 7km autoputa ukupno 293 rasvetnih tela na stubovima visine 12m a razmak izmedju stubova je 56m.

Oko 60% energije koju Holandija troši ide na potrošnju na rasvetu plovnih i autoputeva. Philips tvrdi da je ovo rešenje rasvete koje zadovoljava ciljeve za smanjenje potrošnje energije, i da je to u isto vreme u skladu s normama i standardima koji osiguravaju sigurnost za vozače.

A44 projekt koristi Philips LED svetiljke SpeedStar neutral-belo LED svetlo sa sposobnošću regulacije svetla a time i potrošnje energije. Philips potparol je rekao se dimovanjem podiže i spušta jačina svetla automatski u skladu sa dobom dana, kao i u slučaju kiša ili vanrednih situacija.

Dimabilna LED rasvete će na A44 uštedeti i do 40% energije u odnosu na prethodnu rasvetu, sa sličnim smanjenjem emisije CO2. Ukupna ušteda energije očekuje se oko 180.000 kWh godišnje.